Program (2017)

Fegyverkiállítás
Előadások
– Airsoft-lövészet
– Fotókiállítás
– Gyereksarok
– ’56-os vetélkedő

Az “Azonosságtudat” Alapítvány és székesfehérvári civilek összefogásával idén is megrendezésre kerül az immár többéves múltra visszatekintő, háromnapos 1956-os köztéri emlékkiállítás a szabadságharc tiszteletére. Egyedülálló, korabeli fegyverekkel, páncéltörő ágyúkkal, az ikonikus dobtáras géppisztolyokkal, valamint egyenruha- és fotókiállítással idézik meg a szervezők a forradalmi légkört.

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is színes és lebilincselő programok várják a különböző korosztályokat: a gyerekek számára az ’56-os lövegek igazi történelmi élményparkká varázsolják a Fő utcát, a felnőttek a színvonalas előadásokon komoly szellemi táplálékkal gazdagodhatnak, az idősebb korosztály pedig boldog, nosztalgikus perceket élhet át.

A résztvevőknek lehetőségük lesz kipróbálni az airsoft lövészetet, értékes díjazásban részesülhetnek az ’56-os vetélkedőn, a családok örömére pedig gyermekfoglalkoztatót szerveznek helyi pedagógusok. A legfiatalabbak a gyereksarokban zászlót, hűtőmágnest és karszalagot készíthetnek és részt vehetnek a meghirdetett rajzversenyen, míg az idősebbek a kiállításon róják le tiszteletüket nagyjaink előtt.